Ανακοίνωση: Τα περισσότερα download links από το Mediafire & το Rapidshare πλέον δεν λειτουργούν...Μπορείτε να κατεβάζετε τις εφαρμογές από τα official links!

Mozilla Firefox v4.0 (Ελληνικός)


22.3.11 | ,




Το ίδρυμα Mozilla, ένας πολυεθνικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, αφοσιωμένος στην βελτίωση του παγκόσμιου ιστού, παρουσιάζει με περηφάνια τον Mozilla Firefox 4, την πιο πρόσφατη έκδοση του δημοφιλούς, δωρεάν και ανοικτού λογισμικού περιηγητή. Ο Firefox παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της περιήγησης τους στο διαδίκτυο, παρέχοντας μια νέα λειτουργική διασύνδεση χρήστη, χρηστικά νέα χαρακτηριστικά, σημαντική βελτίωση στην ταχύτητα και υποστήριξη για τις πιο σύγχρονες τεχνικές ανάπτυξης για τον παγκόσμιο ιστό.
Ο Firefox 4, είναι ο γρηγορότερος Firefox που έχει εκδοθεί μέχρι τώρα. Περιλαμβάνει αρκετές βελτιώσεις στους τομείς της ταχύτητας και των επιδόσεων ώστε να είναι από δυο έως έξι φορές γρηγορότερος από τις προηγούμενες εκδόσεις του. Οι σημαντικές βελτιώσεις που έγιναν στη μηχανή JavaScript κάνουν τα πάντα - από το χρόνο εκκίνησης και το χρόνο φόρτωσης μιας σελίδας, μέχρι την απόδοση σε γραφικά και στην ίδια την εκτέλεση JavaScript - απίστευτα γρήγορα.
Η πιο πρόσφατη έκδοση του Firefox συνοδεύεται από ένα νέο και κομψό σχεδιασμό που δίνει περισσότερο χώρο στο περιεχόμενο των ιστοσελίδων. Η περιήγηση στο διαδίκτυο με τον Firefox, γίνεται ακόμα πιο εύκολη και αποδοτική με νέα χαρακτηριστικά όπως τις καρτέλες εφαρμογών και την ομαδοποίηση καρτελών.

Μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνει ο Firefox 4:
Ο πιο γρήγορος Firefox από ποτέ.
Επιδόσεις: ο Firefox 4 είναι έως και έξι φορές γρηγορότερος από την προηγούμενη του έκδοση. Με τον βελτιωμένο χρόνο εκκίνησης και φόρτωσης σελίδων, την ταχύτατη εκτέλεση διαδικτυακών εφαρμογών και την επιτάχυνση απεικόνισης μέσω του υποσυστήματος γραφικών, ο Firefox έχει βελτιστοποιηθεί για να υποστηρίζει πλούσιες σε περιεχόμενο, διαδραστικές ιστοσελίδες.

Λειτουργικός σχεδιασμός:
Καρτέλες εφαρμογών: προσφέρουν μια μόνιμη «βάση» για ιστότοπους που επισκέπτεστε συχνά όπως πχ μια υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Twitter, το Pandora ή το Flickr.
Μετάβαση σε καρτέλα: τώρα μπορείτε εύκολα και γρήγορα να μεταβείτε σε οποιαδήποτε καρτέλα έχετε ανοικτή, μέσα από την «έξυπνη» εργαλειοθήκη διευθύνσεων, αντί να ανοίγετε ξανά και ξανά την ίδια καρτέλα.
Ομάδες καρτελών (Πανόραμα): μετακινήστε με το ποντίκι καρτέλες μέσα σε ομάδες, κάνοντας έτσι εύκολη τη διαχείριση τους και γλιτώστε από το χρόνο που σπαταλούσατε για να εντοπίσετε μια καρτέλα ανάμεσα στις τόσες που έχετε ανοιχτές.

Συγχρονισμός δεδομένων με σεβασμό στην ασφάλεια και το ιδιωτικό απόρρητο:
Firefox Sync: Αποκτήστε από οπουδήποτε πρόσβαση στο ιστορικό περιήγησης, τους σελιδοδείκτες, τις ανοιχτές καρτέλες και τους αποθηκευμένους κωδικούς και τα δεδομένα φορμών που έχετε σε διαφορετικούς υπολογιστές και κινητά.

Απεριόριστες δυνατότητες προσαρμογής
Νέος διαχειριστής πρόσθετων: Ανακαλύψτε κι εγκαταστήστε εύκολα πάνω από 200.000 πρόσθετα για να προσαρμόσετε τα χαρακτηριστικά, τις λειτουργίες και την εμφάνιση του Firefox.

Ασφάλεια και ιδιωτικό απόρρητο:

Do Not Track: Ο Firefox για μια ακόμα φορά τίθεται επικεφαλής στη δημιουργία ενός γενικού πρότυπου όπως το Do Not Track, που επιτρέπει στους χρήστες να δηλώνουν στις ιστοσελίδες ότι αντιτίθενται στην παρακολούθηση της περιήγησης τους για διαφημιστικούς σκοπούς.
Ο Firefox αντιμετωπίζει την ασφάλεια και την εξασφάλιση του ιδιωτικού απορρήτου σαν ύψιστη προτεραιότητα, γι' αυτό και προχωράει στην αποκαθήλωση διεθνών προτύπων που δίνουν τη άθελα τους τη δυνατότητα σε τρίτους να αποκτήσουν πρόσβαση στο ιστορικό περιήγησης του χρήστη.
Αυστηρή εφαρμογή ασφάλειας διαμεταγωγής (HSTS -HTTP Strict Transport Security): Για πρώτη φορά, προσφέρεται η δυνατότητα αυτόματης ασφαλούς σύνδεσης σε ιστότοπους που το υποστηρίζουν, ευθύς εξαρχής, αποκλείοντας έτσι επιθέσεις «man in the middle» και διατηρώντας ασφαλή τα ευαίσθητα δεδομένα σας από υποκλοπές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σύνδεσης.
Πολιτική ασφαλείας περιεχομένου (CSP - Content Security Policy): Προσφέρει τη δυνατότητα αποφυγής επιθέσεων «cross-scripting» επιτρέποντας στις ιστοσελίδες να δηλώνουν κατηγορηματικά στον περιηγητή ποιο περιεχόμενο είναι αξιόπιστο.

Η αιχμή του τεχνολογικού δόρατος στη διάθεση των δημιουργών για τον ιστό:
Η μηχανή JavaScript του Firefox ενσωματώνει τον καινούργιο JIT compiler JägerMonkey, μαζί με βελτιώσεις στο ήδη υπάρχον JIT TraceMonkey JIT και τον interpreter του SpiderMonkey, για μικρότερους χρόνους φόρτωσης σελίδας και υψηλότερες επιδόσεις σε δικτυακές εφαρμογές και παιχνίδια.
Η υποστήριξη της HTML5 στον Firefox περιλαμβάνει και την επιτάχυνση απεικόνισης γραφικών μέσω υλικού (υποσύστημα γραφικών) για βίντεο υψηλής ποιότητας αναπαραγωγής (WebM) και τρισδιάστατα γραφικά, αποθήκευση δεδομένων για εργασία χωρίς σύνδεση (offline data storage), υποστήριξη τυπογραφικών λειτουργιών επαγγελματικών προδιαγραφών, υποστήριξη οθονών αφής και το API του Mozilla για τον ήχο (Audio API) που διευκολύνει τη δημιουργία γραφικής αναπαράστασης δεδομένων ήχου μεταξύ άλλων.
Επίσης, ο Firefox 4 διαθέτει βελτιώσεις σε ήδη υποστηριζόμενα χαρακτηριστικά όπως τα CSS, Canvas και SVG, ώστε να επιτρέπει στους δημιουργούς να φτιάξουν ακόμα πιο θεαματικές ιστοσελίδες.
Και φυσικά, ο Firefox παρέχει αδιατάρακτη περιήγηση ακόμα κι αν καταρρεύσουν οι πρόσθετες λειτουργίες Adobe Flash, Apple QuickTime ή Microsoft Silverlight. Αν κάποια από αυτές τις πρόσθετες λειτουργίες καταρρεύσει ή σταματήσει να αποκρίνεται, δεν θα επηρεάσει τον Firefox. Απλά ανανεώνοντας τη σελίδα θα φορτωθεί ξανά η πρόσθετη λειτουργία για να συνεχίσετε από εκεί που είχατε μείνει.

Συμβατό με: Windows 98/2000/XP/Vista/7.
License: Δωρεάν εφαρμογή
Filesize: 11.86Mb
Homepage: http://www.mozilla.com/el/firefox


Κατεβάστε από:

- -


Ίσως να σου αρέσουν και αυτά:


0 Σχόλια...Αφήστε το δικό σας.:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε ανώνυμα ή επώνυμα το σχόλιό σας (θετικό-αρνητικό) για αυτό το post ή απλά εκφράστε σχετικές απορίες σας...

@Από 19/09/2011 σχόλια που θα γράφονται με Greeklish θα διαγράφονται...

HTML tags που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Έντονη γραφή
Πλάγια γραφή
Εικόνα
Κυλιόμενο κείμενο
Σύνδεσμος
Χρωματισμός Κειμένου (Αντικαταστήστε το red με # και τον κωδικό χρώματος που θέλετε)

 
Ανακοίνωση: Επισκεφτείτε και κάντε εγγραφή τώρα στο Forum της σελίδας μας...Προγράμματα - Blogger tips - Τεχνολογικά νέα και πολλά άλλα σας περιμένουν.